Al sinds kind af aan staan behulpzaam zijn en dierenliefde bij mij centraal, dat ik dit later ook iedere dag zou kunnen combineren in mijn eigen bedrijf zou ik hebben gedroomd maar nooit verwacht

Klein pennymeisje

Toen ik 4 jaar oud was ben ik begonnen met ponyrijden in de manegelessen. Naast de paarden was ik toen al onbewust bezig met het ontwikkelen van mezelf als coach. Dit begon als klein meisje al waarbij ik iedereen wilde helpen en ik vaak de degene was waarbij andere kinderen over hun problemen durfde te praten.

Eerste stappen vooruit

Op mijn 13e begon ik mijn eerste manege – en KNHS wedstrijden op onze paarden Norman, Murphy en later met L’Espoir en op mijn 18e ging ik hier serieus in verder. Ik organiseerde met mijn ouders tinkerdagen, waar 100 deelnemers per weekend kwamen om een heel weekend te slapen, wedstrijden te rijden en lol te hebben met hun tinkers. Tijdens mijn middelbare school kwam de liefde voor paarden iets hoger dan mijn studie, waardoor ik van HAVO naar VMBO was gezakt. Met mijn ouders heb ik toen afgesproken om via het MBO toch naar een HBO opleiding te gaan omdat ik mijn concentratie niet kon houden in de HAVO.
Omdat ik er vanuit ging dat ik maar 4 jaar in de paardenwereld zou zitten, ben ik hier volledig in op gegaan: alles willen leren wat ik kon leren (zadels passen, basis hoefsmederij, rijden) en de leukste stages opgezocht: internationale handelstal Veldstar Stables, tinkerhengstenhouderij de Bonte Parels, een internationale spring en dressuurstal en mijn stage bij Anky zijn toch wel mijn hoogtepunten geweest.
In 2011 heb ik mijn ORUN instructie diploma gehaald. Na een paar jaar lesgeven kwam nog een belangrijke stap in 2014, toen ik de opleiding paardencoaching heb voltooid. Dit heb ik gedaan om een hele goede vriend te helpen die problemen had met doorzettingsvermogen en hierdoor helaas vaak tegen problemen aanliep met alcohol en drugsmisbruik.

Eenmaal afgestudeerd

Na mijn opleiding Paardenhouderij & Management ben ik niet meer verder gaan studeren maar kreeg ik een baan aangeboden en ben ik aan het werk gegaan bij Anky van Grunsven, hier heb ik in die jaren heel veel ervaring op gedaan en veel geleerd, hier heb ik mee mogen draaien in het stalteam, heb ik vaste paarden gehad om te groomen, ben ik mee geweest op concours en ben ik zelfs een periode de nanny geweest van de kinderen. Hier heb ik zo veel geleerd: van paardenmanagement, van de dressuurwereld en van mezelf (ik bleek bijvoorbeeld werken met kinderen veel leuker te vinden dan ik dacht).
Daarnaast heb ik de opleiding sportmassage voor paarden gedaan om me meer te verdiepen in de spieren, spiergroepen en biomechanica, dit gebruik ik veel in mijn lesgeven (welke spieren wil je wel, en welke spieren wil je juist niet aanspreken).
Ook ben ik verder gaan specialiseren in bepaalde coaching gebieden: het gebied op angst (rond paarden of in het dagelijkse leven), kinderen met zelfvertrouwen en gevoelige kinderen (en volwassenen).
Ik heb verschillende paarden opgeleid en uitgebracht t/m Z2 niveau en ben nog steeds met meerdere paarden actief in de wedstrijdsport. Ik train zelf bij verschillende instructeurs en volg daarnaast diverse cursussen en bijscholingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rond de paardenwereld en coaching wereld.
Inmiddels heb ik mezelf meer en meer ontwikkeld tot een instructrice en coach waarbij rust, vertrouwen en doorzetten centraal staan.