Je kan bang of onzeker geworden zijn door ervaringen komen of doordat je als persoon bang bent om de controle te verliezen. Het is natuurlijk super vervelend als je de paarden heel fascinerend/mooi/gaaf vind, en graag met ze om wilt gaan, maar er wel een drempel is waar je overheen moet om bij ze te komen.

Wat gaan we hier aan doen?

Voor mij is het het belangrijkste dat jij weer met een relaxed gevoel kan gaan rijden, want deze sport is zo mooi, het werken met een dier geeft zo veel voldoening en de galop geeft zo veel vrijheid.
Natuurlijk gaan we aan de gang met je eigen specifieke hulpvraag, maar we gaan ook vooral aan de manier van denken werken, want daar is het volgende spreekwoord een mooi voorbeeld van: Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest

Ik beschik over een paar hele lieve paarden die heel goed aanvoelen hoe de ruiter zich voelt. Ze kunnen je heel veel vertrouwen geven in jezelf en het leren vertrouwen op het paard.

Rijlessen

Hier gaan rijden we stap, draf, galop en tempowisselingen. Als je ergens tegenop ziet, kunnen we dit altijd in het begin aan de longeerlijn doen. Het belangrijkste is dat we je comfortzone opzoeken: tot welk punt voelt het goed en heb je vertrouwen in jezelf?
Hierbij is het doel om relaxed te kunnen blijven rijden en handelen in plaats van  bijvoorbeeld te bevriezen.

Coaching

Hier gaan we gezamenlijk kijken naar je manier van denken. We kijken waar bepaalde angsten en gedachten vandaan komen en hoe we deze om kunnen zetten naar helpende en oplossingsgerichte gedachten in plaats van beperkende en beangstigende gedachten. 

Werken naast het paard

Kennis van het paard is erg belangrijk als je met hem wilt werken. Hoe denkt een paard, hoe werkt een kudde, wat is grondwerk en leiderschap en hoe beïnvloed je dit? Ook kan je op de grond zien hoe een paard reageert en wat de signalen zijn om extra op te letten.